Dieta brez kuhanja


O dieti:
Ko so temperature nevzdržne, vas vabi hitra prehrana - toda ne pustite se zapeljati. Ta enostavna, znebi-se-trebuščka dieta, vas lahko hitro spravi iz kuhinje in vam pomaga hitro izgubljati kilograme - do 2,5 kilograma v prvem tednu, če se odločite za našo enotedensko Quick Start opcijo.

Posebna enotedenska Quick Start dieta. Če želite hitro izgubiti več kilogramov, sledite spodnjemu načrtu, toda odpovejte se prigrizkom, da bi tako dnevno zaužili le okoli 1000 kalorij. Prenehajte po enem tednu.

Prigrizki
Na dan si privoščite dva priboljška, ki si ju izberete s seznama prigrizkov in od katerih ima vsak približno 100 kalorij.

Pijače
Samo napitki brez kalorij: voda, črna kava ali čaj in z umetnimi sladili sladkane gazirane pijače.

Obvezna dopolnila
Dnevno ena multivitaminska/mineralna tableta in 500 mg Kalcija.

Razgibavanje
Zmerna telovadba trikrat tedensko.

Izguba teže
Do dva kilograma in pol v prvem tednu, če se držite Quick Start diete in en kilogram vsak nadaljnji teden.

Prigrizki
Izberite si dva prigrizka dnevno in ju kadarkoli pojejte.
  • 2.5dcl nemastnega mleka
  • 30g trdega ali srednje mehkega sira (ameriški, Cheddar, Brie, švicarski)
  • 2dcl soka iz pomaranč ali grejpfruta z dodanim kalcijem
  • 6 keksov z manj maščobe
  • 3 kosi krekerjev z grahamom
  • 1 srednje velika banana ali hruška
  • 1 veliko jabolko
  • 1 skodelica (cca 21) češenj
  • 2 srednje velika kivija
  • 30 grozdnih jagod
  • 1 rezina lubenice (cca 1/16 lubenice)
  • 12 praženih mandljev
  • Solata z dvema do štirimi žlicami lahkega ali nemastnega solatnega preliva

Forum:
Diskusija o dieti
SMSdieta forum



1. dan
Zajtrk: skodelica in četrt žitnih kosmičev; skodelica mleka brez maščobe; 6 srednje velikih narezanih jagod, ali 1/3 skodelice malin
Kosilo: 1 skodelica skute/mladega sira obogatenega s kalcijem; 2 skodelici nasekljane melone; 4 keksi z manj maščobe ali 3 sezamovi grisini
Večerja: Solata iz morskih sadežev: na liste zelene solate stresite 120g lososa iz konzerve ali tune v slanici; 2/3 skodelice odcejenega belega fižola iz konzerve, zraven neomejene količine zelenjave; prelijte z eno žlico limoninega soka in eno žlico olivnega olja
2. dan
Zajtrk: 1 skodelica jogurta brez maščob; 2 breskvi, ali 3/4 skodelice narezanega manga; 1 žlica nasekljanih praženih mandljev ali 1 žlico in pol hrustljavih žitnih kalčkov z medom
Kosilo: Sendvič: 2 rezini polnozrnatega kruha ali 1 lepinja; 90g puranjih prsi, ali nemastne šunke; 1 žlica gorčice; paradižnik, solata; 1 manjša vložena kumarica; 1.5dcl pomarančnega soka obogatenega s kalcijem pomešanega z 2dcl mineralne vode
Večerja: 120g očiščenih in pečenih piščančjih prsi, ali delikatesne pečene govedine brez maščobe; 1 srednje velik koruzni storž s pol čajne žličke masla ali 3/4 skodelice graha; 1 skodelica na pari kuhane rumene ali zelene buče z eno čajno žličko parmezana; 1 majhen narezan paradižnik
3. dan
Zajtrk: skodelica in četrt žitnih kosmičev; ena skodelica mleka brez maščobe; 6 srednje velikih narezanih jagod, ali 1/3 skodelice malin
Kosilo: Sendvič: 1 lepinjo napolnite z naslednjo mešanico; 1/2 skodelice odcejenega temnega fižola iz konzerve; 3 žlice zdrobljenega feta sira; 1/2 skodelice narezanega paradižnika; 1/4 skodelice nasekljane čebule; 1 žlica limoninega soka; 1 žlica olivnega olja
Večerja: 300-kalorijska predjed za pripravo v mikrovalovni pečici (preberi etiketo). Solata: na liste zelene solate stresite 1 skodelico in pol zrezanega zelja in 15 prepolovljenih paradižnikov češnjevcev, posujte z mešanico 1 žlice riževega kisa, 1 žlice sojine omake in pol žlice sezamovega olja
4. dan
Zajtrk: 1 skodelica jogurta brez maščob; 2 breskvi, ali 3/4 skodelice narezanega manga; 1 žlica nasekljanih praženih mandljev ali 1 žlico in pol hrustljavih žitnih kalčkov z medom
Kosilo: 1 skodelica skute/mladega sira obogatenega s kalcijem; 2 skodelici nasekljane melone; 4 keksi z manj maščobe ali 3 sezamovi grisini
Večerja: Zavitek: na 1 20-centimetrski koruzni tortilji razporedite 60g delikatesne pečene govedine brez maščobe ali pečena piščančja prsa; 1/4 na drobno narezanega avokada; 1/4 skodelice sesekljanega paradižnika; 2 žlici salsa omake; prelijte z 1 žlico limetinega soka
5. dan
Zajtrk: Ena skodelica in četrt žitnih kosmičev; ena skodelica mleka brez maščobe; 6 srednje velikih narezanih jagod, ali 1/3 skodelice malin
Kosilo: Sendvič: 2 rezini polnozrnatega kruha ali 1 lepinja; 90g puranjih prsi, ali nemastne šunke; 1 žlica gorčice; paradižnik, solata; 1 manjša vložena kumarica; 1.5dcl pomarančnega soka obogatenega s kalcijem pomešanega z 2dcl mineralne vode
Večerja: 300-kalorijska predjed za pripravo v mikrovalovni pečici (preberi etiketo). Solata: na liste zelene solate stresite 1 skodelico in pol zrezanega zelja in 15 prepolovljenih paradižnikov češnjevcev, posujte z mešanico 1 žlice riževega kisa, 1 žlice sojine omake in pol žlice sezamovega olja
6. dan
Zajtrk: 1 skodelica jogurta brez maščob; 2 breskvi, ali 3/4 skodelice narezanega manga; 1 žlica nasekljanih praženih mandljev ali 1 žlico in pol hrustljavih žitnih kalčkov z medom
Kosilo: Sendvič: 1 lepinjo napolnite z naslednjo mešanico; 1/2 skodelice odcejenega temnega fižola iz konzerve; 3 žlice zdrobljenega feta sira; 1/2 skodelice narezanega paradižnika; 1/4 skodelice nasekljane čebule; 1 žlica limoninega soka; 1 žlica olivnega olja
Večerja: 120g očiščenih in pečenih piščančjih prsi, ali delikatesne pečene govedine brez maščobe; 1 srednje velik koruzni storž s pol čajne žličke masla ali 3/4 skodelice graha; 1 skodelica na pari kuhane rumene ali zelene buče z eno čajno žličko parmezana; 1 majhen narezan paradižnik
7. dan
Zajtrk: skodelica in četrt žitnih kosmičev; ena skodelica mleka brez maščobe; 6 srednje velikih narezanih jagod, ali 1/3 skodelice malin
Kosilo: 1 skodelica skute/mladega sira obogatenega s kalcijem; 2 skodelici nasekljane melone; 4 keksi z manj maščobe ali 3 sezamovi grisini
Večerja: Solata iz morskih sadežev: Na liste zelene solate stresite 120g lososa iz konzerve ali tune v slanici; 2/3 skodelice odcejenega belega fižola iz konzerve, zraven neomejene količine zelenjave; prelijte z eno žlico limoninega soka in eno žlico olivnega olja